top of page
Cabecera-premis.jpg
Cabecera-premis-2.jpg
logo gospel sant cugat.jpg
Quins eran els nostres arguments?

per veure noticia...

El Cor de Gòspel Sant Cugat neix de la iniciativa d'un grup de persones participants en un curs-taller de Gospel durant tot l'any 2017, dirigit per Erwin Seerutton, professor de Gospel, músic i cantant resident al nostre municipi. Aquest grup va impulsar la idea de crear i fundar el Cor de Gòspel Sant Cugat com a entitat cultural per considerar-la d'interès general per a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat que ho desitgin.

El director Erwyn Seerutton, artista santcugatenc d'adopció, d'àmplia trajectòria professional en el món del jazz i el gospel, és l'inspirador del Cor des de l'inici d'aquesta aventura. A partir d'un pla pedagògic amb els seus propis arranjaments musicals, aquest director fa viure el gospel a tothom que li agradi la música. En aquest sentit, Seerutton imprimeix un caràcter sobri en el Cor prioritzant la qualitat dels arranjaments musicals.

El CGSC es constitueix i comença a treballar l'any 2008 amb aproximadament 30 persones i actualment ja el formen més de 100 cantants amateurs de Sant Cugat. Tots comparteixen la màgia del cant, l'afició al gospel i als espirituals negres. Es manté un equilibri entre el fet de poder aprendre la interpretació d'aquest estil musical, un música que parla de sentiments i emocions; una música alegre que parla de l'esperança i dona missatges de joia.

Un altre valor del Cor és la seva faceta altruista, els concerts que ofereix aquesta entitat santcugatenca són benèfics, al favor de projectes i entitats socials de la nostra ciutat i de fora. En aquests 10 anys ha recollit més de 200.000 € per a entitats solidàries.

Els objectius del Cor de Gospel Sant Cugat, tal com diu el seu Reglament Intern són:
· Potenciar l'aprenentatge, la interpretació, la coneixença i la difusió instrumental i coral del cant Gospel i dels Espirituals Negres.
· Promoure l'organització d'activitats relacionades amb la músiga Gospel com concerts, conferències, cursos, tallers, etc.
· Promoure les relacions entre els seus membres com a activitat social.
· Fomentar la identitat amb la ciutat d'origen del cor, en aquest car, Sant Cugat del Vallès.
· Establir relacions amb altres entitats de la ciutat.
· El Cor és obert a tothom i hi pot participar qualsevol persona a partir de 18 anys que tingui una base musical.
· Aprendre amb els màxims recursos i professionals competents, prioritzant la qualitat musical.
· Oferir concerts de qualitat i de caràcter benèfic.

El Cor de Gospel Sant Cugat ha celebrat a 2018 el 10è aniversari. Un cor enfocat, ja des dels seus inicis, a l'aprenentatge i difusió d'aquesta música d'arrel afroamericana. Actualment el CGSC es troba en un punt de maduresa. Seerutton ha aconseguit, especialment en els darrers anys, un gran salt qualitatiu. El Cor treballa a fons la tècnica vocal, gràcies a la incorporació d'especialistes en el treball corporal i la direcció d'escena. En els assajos setmanals es treballen per blocs el ritme, la música, la veu i el contingut de les cançons.

Un dels valors d'aquest Cor és que és d'un projecte col·lectiu en què es treballa la constat superació dels cantaires tant a nivell personal com de grup. Es tracta de donar sortida a les pròpies capacitats individuals.

bottom of page